sprawdzałeś cleaner na czarnych plastikach? nie pozostawia białego nalotu?
Sparwdziłem. Białego nalotu nie pozostawia, ale jak każdy cleaner powoduje, że staja sie one takie matowe i wygladaja jak by były pomazane. Ale to normalne przy cleanerach. Po ich zastosowaniu należy użyć odżywki do plastików i juz bedzie o.k.
Chyba jedyny cleaner który znam, a który nie matowi czarnych plastików to All Propouse Cleaner od Megsa.
jama89, tu nie chodzi o to zeby auto po umyciu prze nastepny tydzien bylo czyste ale o to żeby usuwać regularnie z lakieru zanieczyśczenia, bo jak auto umyjesz raz jesienią a potem dopiero na wiosnę to twój lakier będzie w opłakanym stanie
dlatego myje regularnie
mi collinite ladnie jeszcze kropelkuje, a juz miesiac, z tym ze poprawilem 2 tyg temu ntx-em
Tak jak Big wyzej wspomnial Multicleaner moze sprawiac wrazenie wyszuszonego i zmatiowialego palstiku ale takie jest jego zadanie czyscic natomiast odzywka nada idealnego wrazenia nowosci.Mysle ze kombinacja Multicleaner+odzywki megsa moze byc dobra ja uzywam innych srdokwow do odzywiania ale BIG testowal te kompozycje i wydaje sie sensowna
Dokładnie ! Multicleaner mi sie bardzo spodobał jego rolą jest czyścić i wywiązuje się z tego znakomicie. Oczywiście po uzyciu Multicleanera trzba ładnie odzycic lastiki i tu z pomoca przychodzą inne środki do odżywiania.
[ Dodano: Sob 20 Lut, 10 19:48 ]
Zamieszczone przez tdi122
Ja powoli kompletuję zestaw składający się z kosmetyków Autoglym i Poorboy's World
W mojej szafie już czeka na wiosnę Cleaner HD Zymola oraz wosk Carbon też Zymola.
W marcu zamierzam zamówić wosk do felg Swisswax Autobahn oraz odżywke do plastików wewnetrznych Zymola no i chyba uzupełnić trzeba będzie glinkę, bo sie kończy, ale to z Megsa.
Sorki popierdaczylem deoxy sa SNB-owe macie racje :? a najlepsze jest to ze tez sam robilem etykietki nie rozgarniety jestem ostatnio chyba wiosenne przesilenie idzie
Big sorrki ale Kuba walnal pomylke Multicleaner(nazwa w wersjach testowych) pochodzi z mojego SNB a dokladnie z mojego LClaba tak jak Deoxy obecnie malo to istotne zmiany beda wprowadzone w momecie udostepnienia produktu na terenie PL, wazne ze dziala
PS Wy o wiosnie??? K......a tu od piatku wali snieg juz napadalo jakies 30-35cm :shock: w poniedzialek chyba skuter odpale i pojade do pracy bedzie szybciej :twisted:
PS Wy o wiosnie??? K......a tu od piatku wali snieg juz napadalo jakies 30-35cm :shock: w poniedzialek chyba skuter odpale i pojade do pracy bedzie szybciej :twisted:
Jak tak dalej będzie to w poniedziałek do samochodu nie dojdę.
Nie tylko w PL zima drogowców zaskakuje :twisted:
Roletę moszesz spokojnie wyczyscić np. Multicleanerem lub Natural shine, Zymöl Vinyl Conditioner, Chemical Guys Green total interior/exterior, czyli kosmetykami do czyszczenia plastików.
Do wyprania tapicerki polecam profesjonalną firmę zajmujacą się tego typu rzeczami.
Ech ... rozkręca się wątek o czystości aut a więc wiosna coraz bliżej
Ja się za "wielkie sprzątanie" pewnie jeszcze nie wezmę ale dziś uległem pokusie i na szybko umyłem samochód (kolega w pracy mył swoje, więc dołączyłem się). Przyglądałem się przy okazji, jak trzyma się nałożony w listopadzie a potem jeszcze raz w grudniu wosk Collinite 476. W największym skrócie wygląda to tak: na masce niemal zero, na dachu niewiele, natomiast na drzwiach i błotnikach widać go jeszcze dość dobrze.
Jak w którąś sobotę będzie ładnie i ciepło, to biorę się za picowanie. Próbki od kolegów z forum już czekają a nowa puszka wosku 476 w drodze
Komentarz